Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Συνεχίζοντας την τριήμερη επίσκεψη στη Λέσβο, η οκταμελής διακομματική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισκέφθηκε την Πέμπτη το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή  όπου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο του Μουσείου και να ενημερωθούν για τη λειτουργία του. Οι βουλευτές εντυπωσιάστηκαν από το χώρο που στεγάζεται το Μουσείο και τον σύγχρονο τρόπο που παρουσιάζονται τα εκθέματα επιτρέποντας στον επισκέπτη να κατανοήσει πλήρως τον τρόπο παραγωγής του ελαιολάδου.
Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής κ. Γιώργο Κυριαζή ο οποίος με την ευγενή συνδρομή του Συνεταιρισμού Γυναικών Αγίας Παρασκευής τους προσέφερε γεύμα στο χώρο του Μουσείου.

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν στη Μήθυμνα όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Στέλιο Καραντώνη ο οποίος τους παραχώρησε δείπνο. Κατά τη διάρκεια του δείπνου οι ευρωβουλευτές παρακολούθησαν χορευτική παράσταση από το τοπικό χορευτικό συγκρότημα του Δήμου. Οι ευρωβουλευτές συνεχάρησαν το Δήμαρχο για τις επιτυχείς προσπάθειες που γίνονται για τη διατήρηση του παραδοσιακού χαρακτήρα της Μήθυμνας.

Την Παρασκευή οι ευρωβουλευτές θα μεταβούν στο Δήμο Ερεσού όπου θα επισκεφτούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους   στο Σίγρι.